Turneu i Tenisit "Prizreni" U14 tė dielėn mė 24 Maj

Turneu i Tenisit "Prizreni" U14 tė dielėn mė 24 Maj

 Në Prizren, të dielen më 24 Maj, duke filluar në orën 9.30 do të mbahet turneu i tenisit për juniorë të kategorisë U14 për djem dhe vajza. Në këtë turne kanë të drejtë pjesëmarrje tenistët e lindur...

Sporek Gjakova 2015 - red, orange & green

Sporek Gjakova 2015 - red, orange & green

Te dielen(10.05.15) nga KT Sporek-Gjakovë ne Prizren u organizua turneu Red, Orange, Green. Ne turne morrën pjesë 33 lojtar nga klubet : Prizreni, Peja, Trepça, Sporek, Graçanica dhe Rilindja. Turneu shkoi shume mirë perveç nje pauze qe eshte bere...

Tennis Festival 2015 - Mitrovice

Tennis Festival 2015 - Mitrovice

Federata e tenisit të Kosovës organizoi në qytetin e Mitrovicës festvalin e tenisit, në kuadër të fushatës së promovimit të këtij sporti.  Mitrovicasit e mirëpritën këtë iniciativë, duka marr pjesë në...

Federatat e tenisit tė Kosovės dhe ajo e Turqisė kanė nėnshkruar Memorandumin e Mirėkuptimit

Federatat e tenisit tė Kosovės dhe ajo e Turqisė kanė nėnshkruar Memorandumin e Mirėkuptimit

Federatat e tenisit të Kosovës dhe ajo e Turqisë kanë nënshkruar Memorandumin e Mirëkuptimit që do të e vendos bazën e bashkëpunimit në mes të dy federatave, dhe të ndihmës që Federata e Tenisit të Turqisë do...

FTK mbajti kuvendin e rregullt vjetor

FTK mbajti kuvendin e rregullt vjetor

Më 19 prill 2015 në Shtëpinë e Sporteve në Prishtinë u mbajt Kuvendi i rregulltë vjetor i  Federatës së Tenisit. Pas miratimit të agjendës së Kuvendit nga delegatët e pranishëm, kryetari Shkelzen Domi e arsyetoi detajisht...

Pėr ne

Historia e tenisit në Kosovë i ka rrënjët pas Luftës së Parë Botërore. Atëbotë, Britanikët, të cilët e eksploatonin minierën e Trepçës, ndërtuan terrenin e parë të tenisit në Kosovë. Ky terren ekziston edhe sot si dëshmi e kohës, por është i mbuluar me baltë dhe me bar. Ndërsa, kosovarët për...

Read more